L'Associació d'Empresaris de Transports en Automòbils Lleugers (AETAL) de la província de Girona ha demanat la subvenció de l'impost de circulació dels taxis i de la llicència per a l'any 2021 als ajuntaments de tots els municipis on tenen associats. L'objectiu, indiquen, és «alleugerir una mica» les despeses derivades de la seva activitat, ja que, segons diuen, amb la pandèmia «el sector del taxi s'ha vist greument afectat en el camp econòmic, i les famílies que depenen íntegrament d'aquesta activitat estan vivint una situació molt difícil».

En un comunicat, l'associació diu que «la reducció dràstica dels ingressos durant el primer confinament i, posteriorment, la poca feina que hi ha hagut des de la fi de l'estat d'alarma fins a l'actualitat» no els deixa «arribar a fer un mínim per poder subsistir i poder continuar la seva activitat».

El president de l'entitat a les comarques gironines, Salvador Balliu, confia que els ajuntaments compleixin amb la petició: «Esperem que els consistoris tinguin present la situació que s'està vivint actualment amb la pandèmia i que puguin resoldre favorablement la petició, ja que si no és així seran moltes les famílies que es veuran abocades a finalitzar la seva activitat», assenyala.

AETAL té uns 150 associats a Girona, Salt, Caldes, Vidreres, Riudellots, Lloret, Avinyonet de Puigventós, Figueres, Santa Coloma, Arbúcies, Hostalric, Vilobí d'Onyar, Cadaqués, Port de la Selva, Llançà, Palamós, Calonge, Roses, Castelló d'Empúries, Palafrugell, Begur, l'Escala, la Jonquera, Riells i Viabrea, Flaçà, Sant Feliu de Guíxols i Portbou.