El jutjat de vigilància penitenciària 1 de Catalunya va desestimar ahir el recurs de la Fiscalia contra el tercer grau de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa, amb la qual cosa totes dues conservaran aquest grau penitenciari de semillibertat, ha informat el TSJC. El magistrat titular del jutjat encarregat de les presons de Puig de les Basses i la presó de dones de Barcelona Wad-Ras, on es troben Bassa i Forcadell, va descartar el recurs del fiscal contra el seu tercer grau. A l'agost, la titular del jutjat de vigilància penitenciària 5, encarregada de la presó de Lledoners, també va rebutjar la petició del ministeri fiscal per tombar la progressió a tercer grau de la resta de presos de l'1-O, tot i que la seva semillibertat es va suspendre després d'un recurs al Tribunal Suprem (TS).

En aquest sentit, el jutge ha donat un termini màxim de cinc dies a totes les parts per presentar un recurs d'apel·lació contra les resolucions que mantenen el tercer grau penitenciari, i que hauria de resoldre el Suprem perquè és el tribunal que les va sentenciar.

El jutge afirma que la condemna per sedició i 12 anys de presó no és un obstacle si «la resposta al tractament penitenciari és adequada».