Els diputats i diputades dels grups de JxCat, ERC i la CUP han decidit abandonar les comissions del Parlament per protestar contra les detencions de la Guàrdia Civil d'aquest dimecres. Així ho ha anunciat el diputat republicà José Rodríguez amb un missatge a Twitter, i han confirmat a l'ACN fonts de Junts i la CUP.

Per la seva banda, el grup de CatECP es mantindrà a les sessions previstes. Tot i això, algunes comissions s'estan suspenent per falta de quòrum, tal com apunten diverses fonts.

Han estat detinguts, entre d'altres, Oriol Soler, vinculat a ERC, Josep Lluís Alay, director de l'oficina de Carles Puigdemont, i David Madí, excàrrec de CiU, en un operatiu contra empresaris propers al procés. També estaria detingut Xavier Vendrell, exdirigent d'ERC.

La Guàrdia Civil els investigaria per la seva vinculació amb el moviment Tsunami Democràtic, apunta el mateix mitjà. L'institut armat ha confirmat a l'ACN que hi ha una operació tutelada pel jutjat d'instrucció número 1, amb secret d'actuacions. Hi ha diverses entrades i registres en marxa i també detinguts. Se'ls investiga per malversació, blanqueig de capitals i prevaricació.