El Govern ha aprovat aplicar a partir d'aquesta nit el confinament perimetral de Catalunya i també un de municipal els caps de setmana. A més, també ha confirmat el tancament de centres comercials, les activitats extraescolars (incloent l'esport) i les arts escèniques i musicals. A més, es manté el tancament de la restauració. El Govern demana seguir impulsant el teletreball i demana reduir l'assistència presencial i optar per l'ensenyament a distància a batxillerat i Formació Professional. "Hem d'actuar amb molta més contundència per superar la situació crítica que estem vivint. És el moment de l'aturada social", ha indicat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès. La resolució té una durada inicial de 15 dies.

Com funciona el tancament del cap de setmana?

El confinament municipal s'aplicarà des de les 6 hores de divendres fins a les 6 hores de dilluns. Es permetran els desplaçaments dintre de la mateixa comarca si es per anar al cementiri el 31 d'octubre i l'1 de novembre. També es permetran per fer esport en municipis propers. El Govern recomana quedar-se a casa el màxim possible, i demana també una estratègia de desplaçaments basada en la bombolla de convivència o l'ampliada. Pel que fa a les reunions, es manté la prohibició de trobades de més de sis persones. Aquesta limitació no es aplicable al dret a manifestació.

Restriccions a les cerimònies de tipus religiós o fúnebre

Es redueix a un aforament del 30% les cerimònies de tipus religiós o fúnebre.

Restriccions a l'àmbit laboral

Es recomana aplicar el teletreball llevat quan és impossible fer-ho o quan no es tinguin els mitjans necessaris. En aquest cas, caldrà aplicar mesures de flexibilitat horària. El transport públic mantindrà l'oferta del 100%.

Restriccions en l'àmbit cultural

En el sector cultural, se suspenen les activitats escèniques i musicals, incloent teatres, concerts i cinemes. Els arxius, museus, sales d'exposicions i galeries d'arts podran obrir amb un 30% d'aforament. Les biblioteques estaran oberts només per al servei de préstec. T

Restriccions en l'àmbit esportiu

Tanquen les instal·lacions i equipaments esportius excepte els centres de tecnificació i els que hagin d'acollir competicions professionals estatals o internacionals.

S'ajornen totes les competicions esportives menys aquestes, que no podran tenir públic.

Restrccions en l'àmbit educatiu

En l'àmbit educatiu, l'ensenyament postobligatori serà híbrid, és a dir, serà telemàtic sempre que sigui possible en el batxillerat i FP. Serà presencial per a les pràctiques i exàmens, en la línia del que continuaran fent també les universitats. Queden suspeses les activitats de lleure, extraescolars i esport escolar. Queden fora de la limitació les activitats organitzades pel propi centre escolar al mateix recinte. També podran obrir escoles oficials d'idiomes i de formació d'adults.

Restriccions en els parcs infantils

Les àrees de joc infantil queden obertes fins a les 20 hores.

El toc de queda nocturn

Les restriccions a la mobilitat nocturna decretada pel Govern de Pedro Sánchez per a tot Espanya, i que el Govern ha ampliat en una hora prohibeix la circulació als carrers i els desplaçaments a tot Catalunya entre les 22 hores i les 6 del matí. Les excepcions a aquesta norma són:

  • Assistència sanitària d'urgència.
  • Adquisició de productes farmacèutics o de primera necessitat per raó d'urgència (a l'establiment més pròxim al domicili).
  • Desplaçament per anar i tornar de treballar, amb el corresponent certificat de l'empresa.
  • Desplaçaments de professionals, i personal voluntari acreditat, per fer serveis essencials, sanitaris i socials.
  • Cura de persones grans, menors d'edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables (incloent-hi els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l'exterior pel seu benestar emocional o de salut amb el corresponent certificat professional).
  • Actuació urgent davant òrgans judicials.
  • Retorn al domicili de centres educatius i de les activitats culturals i espectacles públics.
  • Tornada al lloc de residència habitual en cas de viatge.
  • Cura d'animals de companyia el temps imprescindible (de les 4 hores a les 6 hores de la matinada), amb desplaçament individual pròxim al domicili.
  • Altres causes de força major o una altra situació de necessitat justificada.