L'empresari, activista i escriptor gironí Josep Campmajó va ser detingut en el marc de la investigació relacionada amb l'expresident Carles Puigdemont, tot i que va ser posat en llibertat a l'espera de citació judicial després de negar-se a declarar.

Segons confirmen fonts relacionades amb el cas, la Guàrdia Civil es va presentar ahir al matí al domicili de Campmajó, al carrer Santa Eugènia de Girona.

Després del registre de l'habitatge, l'empresari va ser conduït a la comandància d'aquest cos de seguretat a Girona per prestar declaració.

Després d'acollir-se al seu dret a no fer-ho, Josep Campmajó, a qui s'investiga en la causa oberta pel jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona per desordres públics, va quedar en llibertat.

Campmajó, antic col·laborador de Diari de Girona, ha estat president de l'Associació de Comerciants del Mercat del Lleó, és soci d'un negoci de restauració del ­Barri Vell de Girona, i membre actiu de Girona Vota. L'any 2009 va guanyar el premi Just Manuel Casero amb la novel·la curta Olor de Violetes.

La reacció de Puigdemont

L'expresident de la Generalitat i líder de JxCat, Carles Puigdemont, ha donat suport als detinguts d'aquest dimecres i ha emmarcat l'operació policial en «un intent de mort política i civil de l'independentisme perquè, tres anys després de la declaració d'independència, continuem lluitant per una causa justa i democràtica». En un missatge a Twitter ha afegit que «no ho han aconseguit i no ho aconseguiran».

Puigdemont va manifestar el seu suport als detinguts en aquesta «nova urpada repressora», igual que han fet d'altres dirigents de JxCat.

Per la seva banda, l'expresident català Quim Torra, també a la mateixa xarxa social, va exclamar: «Prou de repressió».

En la mateixa línia, el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, va denunciar que les detencions són «venjança pura i l'evidència que Espanya», segons la seva opinió, només porta «a la confrontació».