Els Mossos preveuen controls en estacions de tren i autobús per fer complir el confinament municipal i hi haurà dispositius en poblacions que són destinacions turístiques, d'oci o segones residències, com el Pirineu o el Ripollès. A banda, cada regió policial està preparant-se perquè la mobilitat "injustificada" no es produeixi. Així ho ha explicat en una entrevista a SER Catalunya el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent. El comissari en cap també s'ha referit durant la conversa a l'absolució del major Josep Lluís Trapero i ha indicat que no creu que hagi de posar el seu càrrec a disposició. Segons ell, fer-ho, li restaria "credibilitat" a l'hora de treballar amb els seus comissaris.

A més, considera que la decisió depèn del conseller Miquel Sàmper perquè és una decisió "política". Així, ha assenyalat Sallent, ell mantindrà una actitud "passiva". "Sigui quina sigui la decisió l'acceptaré amb tota normalitat", ha afegit.

Noves restriccions

Segons el comissari, el cos no vol tenir una actitud "inquisitiva" sinó que vol que es compleixin les restriccions. "Tenim 5.000 mossos però Catalunya és força gran per controlar-ho tot, per tant, jo confio en la ciutadania", ha dit. També ha recordat que facilita molt la feina que els ciutadans duguin a sobre el certificat autoresponsable de desplaçament i algun tipus de documentació que justifiqui la mobilitat.

D'altra banda, Sallent ha fet un balanç "molt positiu" dels últims dies, indicant que la gent "majoritàriament" compleix. També ha dit que el toc de queda facilita la tasca policial de control del compliment ja que és unes hores que no hi ha gent al carrer i és fàcil discernir si algú incompleix. Segons ha dit, han aixecat unes 100-150 actes diàries.

Quant a les sancions, Sallent ha explicat que s'han simplificat les actes després de l'experiència de la primera onada i confinament i ara és una proforma amb caselles i s'ha facilitat la digitalització.