Uns 5.000 agents dels Mossos d'Esquadra es desplegaran per tot Catalunya, on s'establiran uns 200 controls, per evitar al costat de les policies locals les sortides en el segon cap de setmana en què estarà vigent el tancament del perímetre municipal per evitar el contagi del coronavirus.

Així ho ha anunciat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que ha agraït als ciutadans el compliment de les restriccions, tot i que ha recordat que el cap de setmana passat, en què per primera vegada es va prohibir sortir dels municipis, la circulació per abandonar l'àrea de Barcelona va augmentar un 12% el dijous i les entrades van pujar un 8% el dilluns.

Des de les 06.00 hores del matí d'aquest divendres entra en vigor el segon tancament perimetral en cap de setmana dels municipis catalans, fins a la mateixa hora de dilluns, que a més es complementa amb el toc de queda nocturn que impedeix sortir de casa entre les 22.00 i les 6.00 hores.

Com la setmana passada, els Mossos activaran uns 5.000 efectius, que establiran uns 200 controls a les carreteres catalanes per evitar que se salti la prohibició de sortir del municipi durant el cap de setmana, amb la col·laboració dels agents de les 200 policies municipals catalanes.

Malgrat agrair el compliment generalitzat de les restriccions, Sàmper ha detallat que en les últimes tres setmanes els Mossos d'Esquadra i les policies locals han imposat a Catalunya un total de 15.268 denúncies administratives per saltar-se les restriccions, d'elles 330 en establiments, i han tancat 13 locals.

En l'última nit, els Mossos han interposat 153 denúncies per saltar-se el toc de queda.

Segons Samper, el patrullatge dels agents dels Mossos té bàsicament una voluntat "pedagògica" i "en cap cas" per sancionar "amb caràcter recaptatori".