La consellera de Salut, Alba Vergés, s'ha mostrat partidària aquest dijous d'allargar 15 dies més el toc de queda, perquè la corba de contagis no s'ha pogut doblegar encara.

La consellera ha dit que és el Procicat qui ha de prendre aquesta decisió, tot i que ha considerat que "té tota la lògica" que es faci així, perquè "no podem parlar que s'ha doblegat la corba de contagis" i segueixen vigents mesures com el tancament perimetral de la comunitat i el municipal de cap de setmana, a més del dels bars i restaurants.

Tot i que ha assegurat que aquestes restriccions estan donant resultat, ha dit que "no volem córrer", sinó anar "pas a pas" abans d'aixecar les restriccions, i ha avisat la ciutadania que "ara ve el més difícil", que és consolidar el descens de contagis.

Per la seva banda, el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha confirmat que el fort increment de contagis registrats les últimes setmanes ha repercutit en l'activitat quirúrgica programada, especialment als centres sanitaris mitjans i petits, que han hagut de desprogramar-ne entre un 10% i un 12%.

Als hospitals grans, ha afegit, "es fa el 100%" de la programació quirúrgica, i també es mantenen les consultes externes i les proves complementàries.

L'excepció són les Terres de l'Ebre, on diversos brots importants han agreujat la situació de pandèmia i s'han hagut d'ajornar les proves de diagnòstic digestiu, segons ha dit.

La consellera ha admès que l'objectiu d'aconseguir arribar als 1.000 casos diaris a Catalunya "no vol dir que tot estigui fet" ni que sigui l'objectiu final, "però hem de trobar l'equilibri" entre mantenir l'economia i les escoles actives i la pandèmia.

"L'objectiu és virus 0, però hem de trobar un equilibri entre la vitalitat de país i el control de l'epidèmia", ha argumentat.

Ha afegit que "no és el mateix" gestionar un miler de casos diaris, com els que s'han mantingut gairebé tot l'estiu, en situació de descens i la mateixa quantitat però pujant de forma molt ràpida, com ha passat a l'octubre.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus