La Generalitat no veu «viable» ara mateix que aquest any es puguin celebrar les cavalcades en el seu format clàssic, perquè les aglomeracions són una «línia vermella» en l'actual pandèmia, de manera que busca alternatives perquè els més petits puguin veure arribar els Reis Mags.

Així ho va advertir el sotsdirector de Programes de Protecció Civil de la Generalitat, Sergio Delgado, en una roda de premsa telemàtica al costat del conseller d'Interior, Miquel Sàmper, en què va sostenir que les cavalcades de Reis Mags, en el seu format clàssic, estan associades a les aglomeracions i, per tant, suposen una «línia vermella». «Nosaltres som molt clars: el format clàssic de la cavalcada a hores d'ara de cap manera seria viable. S'està treballant en formats alternatius, que puguin permetre als més petits i a les famílies veure els reis i que hi hagi les fires de Nadal habituals, però tot amb una adaptació i un canvi», va indicar.

El responsable de Protecció Civil va precisar que estan abordant amb els òrgans competents el nou format de les cavalcades i de tota l'activitat cultural, tradicional i comercial per al Nadal, perquè hi ha «línies vermelles» que es mantindran durant molt de temps. «Els reis mags vindran i portaran regals, però no podran fer-ho com sempre. Aquest és un element que tots han d'entendre i assimilar, de la mateixa manera que no podrem tenir els dinars i sopars amb famílies», va remarcar.