Protecció Civil ha activat aquest dissabte l'alerta del pla Inuncat davant la previsió de fortes pluges a tot el territori català, així com la prealerta del pla Ventcat per vent.

· Consulta la predicció meteorològica del teu municipi

El servei meteorològic de Catalunya, Meteocat, ha informat aquest dissabte que les pluges afecten al matí al terç sud, però que comencen a registrar xàfecs a la part central del territori i a les comarques de ponent, litoral i prelitoral central, pluges que aniran a més amb el pas de les hores i que arribaran al terç nord.

Alguns d'aquests xàfecs són de forta intensitat, com el que s'ha donat a Horta de Sant Joan, a la comarca tarragonina de la Terra Alta, on han caigut 21 litres per metre quadrat en trenta minuts.

La massa d'aire càlid, els núvols i el vent han provocat, segons Meteocat, que la passada matinada hagi estat més càlida del que és habitual per a aquesta època de l'any, amb mínimes que han rondat els 15 graus a l'interior i 17 o 18 graus al litoral. La temperatura més alta s'ha registrat a Calafell (Tarragona), on han tingut 19 graus.

El Meteocat ha alertat també de temporal amb maror a tot el litoral català, amb onades de fins a 2,5 metres, situació que millorarà lleugerament a la tarda.