La cèl·lula gihadista de Ripoll (Ripollès) que a l'agost de 2017 va cometre els atemptats de Catalunya tenia com a primers objectius el Camp Nou, estadi del Futbol Club Barcelona que volia atacar el dia 20 d'aquell mes, la Sagrada Família de la capital catalana i la Torre Eiffel de París.

Així ho ha testificat el Mosso d'Esquadra que va instruir les diligències de la investigació en el judici de dos presumptes integrants de la cèl·lula terrorista, Mohammad Houli i Driss Oukabir, i un suposat col·laborador, Said Ben Iazza, acusats de preparar els atemptats, que ha començat aquest dimarts a l'Audiència Nacional.

El testimoni va dirigir la investigació després dels atemptats comesos el 17 d'agost de 2017 a la Rambla de Barcelona i la matinada del dia següent a Cambrils (Baix Camp), que van deixar 16 morts i 140 ferits.

Ha manifestat que l'explosió del 16 d'agost a la casa dels terroristes a Alcanar (Montsià) va precipitar que duguessin a terme, l'endemà, els atemptats a la Rambla i al passeig marítim de Cambrils.

Però ha afegit que, segons es desprèn del contingut d'ordinadors dels terroristes i de la declaració d'un d'ells, la seva pretensió era cometre un atemptat amb furgoneta bomba, amb granades i amb cinturons explosius al Camp Nou el 20 d'agost de 2017 amb ocasió d'un partit entre el FC Barcelona i el Betis.

Ha afegit que també tenien com a objectius atemptar contra la Sagrada Família de Barcelona i la Torre Eiffel de París.