Protecció Civil proposa que les cavalcades de Reis del 2021 siguin en espais a l'aire lliure delimitats on es controli l'accés i en format estàtic. Així ho va dir el subdirector general de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado, que va explicar que ja s'estan treballant unes pautes generals per a tots els ajuntaments i va remarcar que «la línia vermella» són les aglomeracions. «Tot el que vagi en la línia de substituir les aglomeracions és el que proposem nosaltres», va explicar.

Per evitar-les, Delgado va detallar que les cavalcades no podran ser com eren habitualment «amb tothom al carrer», sinó que caldrà «limitar-les». Delgado també proposa que es puguin fer amb les persones assegudes per evitar la mobilitat i instat a fer de manera telemàtica tot el que es pugui. En aquest sentit, va celebrar «tots els exercicis d'adaptació i imaginació» que des del sector cultural i des dels municipis s'està fent.

Pel que fa a les pautes, Delgado va remarcar que seran unes línies mestres generals simplement per garantir que les activitats respecten les restriccions vigents i va avançar que no pretenen estudiar cada cas particular de cada municipi o barri.

El subdirector general de Programes va ampliar a la resta de festes nadalenques la crida a la responsabilitat i la precaució i va recordar que de moment les limitacions de reunions de persones continuen sent de fins a 6 individus.