El toc de queda nocturn, establert actualment entre les 22:00 hores i fins a les 6:00h, es mantindrà durant els quatre trams, que s'allarguen fins al gener, per la qual cosa inclou el Cap d'Any, que s'haurà de celebrar a casa.

Pel que fa a la mobilitat, el confinament perimetral de Catalunya durant la setmana es manté en les primeres dues fases, mentre que la del cap de setmana s'anirà ampliant durant aquest període: municipi en el primer tram (del 23 de novembre al 6 de desembre) i comarcal en el segon (del 7 al 20 de desembre).

A partir del tercer tram, que comença el dia 21 de desembre, la mobilitat ja serà lliure, de manera que estaran autoritzats els desplaçaments per Nadal.

Aragonès ha subratllat que això "no és un pla de desescalada com el de la passada primavera ni per recuperar la normalitat", sinó que només és per permetre "el retorn progressiu d'alguna activitat".

A més, ha avisat que si les dades epidemiològiques no ho permeten, Catalunya no passarà al següent tram i fins i tot hi ha la possibilitat que es retrocedeixi d'estadi, si cal.

"No volem ni podem córrer massa: el juny passat vam anar massa ràpid i per això la segona onada de la Covid-19 va arribar abans a Catalunya. Per això, unes bones mesures són claus per retardar la tercera onada", ha indicat el vicepresident.