El proper dilluns 23 de novembre podran obrir a Catalunya bars i restaurants, tant a terrasses com a l'interior, amb aforament limitat, com podran fer-ho, també amb limitació d'entrada, centres esportius i activitats culturals, en tots els casos fins al toc de queda, que es manté.

Després de la polèmica entre JxCat i ERC al si de Govern, el vicepresident de la Generalitat amb atribucions de president en funcions, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, han presentat en una roda de premsa telemàtica el pla de flexibilització de les restriccions per frenar la Covid.

Un pla que comença dilluns i que conté quatre trams, d'una durada de 15 dies revisable en funció de l'evolució de la pandèmia, i que per tant si tot fos bé, acabaria d'aquí a dos mesos, ha explicat Budó.

En el primer tram que comença dilluns, les terrasses de bars i restaurants podran obrir amb una distància mínima 2 metres entre taules i una limitació de 4 persones per taula, excepte grups bombolla, i podran també servir a l'interior amb limitació d'aforament del 30%.

L'horari serà des de les 5 del matí fins a les 21.30 hores, abans del toc de queda, que es manté.

Podran obrir també cinemes, teatres i sales de concerts al 50% del seu aforament, i amb un màxim de 500 persones en total.

Pel que fa a l'esport, podran obrir les activitats a l'aire lliure al 50% de l'aforament i, als espais tancats, aquest es redueix al 30%, amb cita prèvia i sense ús de vestuaris, excepte a les piscines.