ERC guanyaria les eleccions a Catalunya previstes pel 14 de febrer, amb 36-37 escons, seguida de JxCat (28-30) i PSC (22-23), mentre que Vox irrompria per primera vegada al Parlament amb 7-8 diputats, segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat.

L'enquesta, realitzada per GESOP a partir de 2.000 entrevistes del 13 d'octubre al 7 de novembre, pronostica que Ciutadans caurà de la primera a la quarta posició (13-14 escons), seguida de quatre forces gairebé empatades: el PPC (8-9), Catalunya en Comú Podem (7-9), Vox (7-8) i la CUP (6-8), segons l'estimació de vot del CEO.

Les tres principals forces de l'independentisme -JxCat, ERC i la CUP- sumarien el 48,4% dels vots, per sota del llistó del 50% que s'han marcat com a objectiu a superar en aquestes eleccions i que només sobrepassarien si el PDeCAT aconseguís representació i fes valer el seu percentatge menor de vots, segons les dades del CEO.

El PDeCAT, que concorrerà per separat després de separar-se de l'espai de JxCat, que lidera Carles Puigdemont, es quedaria en un 2,4% dels vots i el CEO el situa en una forquilla de 0 a 1 diputats.

Per fer la seva projecció d'escons, el CEO ha ponderat les dades d'intenció directa de vot, creuant-los amb altres variables com el record de vot.

L'enquesta preveu una participació del 65% i la incertesa sobre els resultats és encara molt elevada, com ho reflecteix l'alt percentatge d'indecisos que detecta el CEO: un 22,7%.

El baròmetre del CEO també inclou una estimació de resultats en unes hipotètiques eleccions generals a Catalunya, en què ERC revalidaria el primer lloc que va aconseguir el 2019, amb 15 escons, seguida de PSC (12-13), JxCat (7-8), En Comú Podem (6), el PP (3), Vox (2), la CUP (1-2) i Ciutadans (1).