Les empreses d'activitats per a nens denuncien estar «a la vora del col·lapse» després d'un estiu sense constatar casos de coronavirus. Segons dades de l'Associació Nacional d'Empreses d'Activitats i Campaments (ANEACAMP), el 65% de les empreses organitzadores de campaments no van poder obrir les seves portes enguany (des que va tenir lloc la pandèmia) i, d'aquestes, prop del 80% estan abocades a un tancament definitiu. A més, les pèrdues acumulades fins a octubre de 2020 arriben al 75% de la facturació anual de mitjana. Els càlculs d'aquest col·lectiu estableixen pèrdues de 150.000 llocs de treball directes, a més de l'impacte que té la falta de viatges escolars en els punts de destinació.

L'ANEACAMP afirma que durant el període de confinament, el col·lectiu va estar treballant per a buscar un consens tractant de crear un marc regulador únic davant la crisi de la covid-19. Tot i que cada comunitat autònoma va haver de crear el seu propi protocol basat en el document creat per ANEACAMP, les dades a final d'estiu han demostrat, segons l'associació, que el sector està preparat per aplicar els protocols de manera eficaç, en no constatar-se casos. Malgrat això, l'associació denuncia que el sector es troba actualment «en una situació límit», ja que la incertesa s'ensenyoreix del mercat i són els viatges escolars, tant d'activitats com de neu, els que en moltes ocasions no troben ni la legislació, ni els suports necessaris que donin la seguretat suficient als col·legis i famílies per a programar activitats al llarg de l'any.

Al judici de José Manuel Fernández, portaveu de la patronal d'empreses d'Activitats i Campaments, el sector està preparat per a afrontar la temporada, tal com va ocórrer a l'estiu, amb una oferta segura i adaptada, però «el mercat té por per la falta de missatges clars en l'àmbit institucional».