El sindicat docent USTEC va denunciar que la Conselleria d'Educació «va primar mesures electoralistes a la salut de professors i alumnes des de l'inici de curs», en la seva «obsessió per mantenir els centres oberts» i «aparentar normalitat», i va anunciar mobilitzacions per «revertir la situació».

Els representants d'USTEC, que és el sindicat majoritari entre els docents, van analitzar els tres primers mesos de curs i la situació de personal laboral i van anunciar mobilitzacions per a les pròximes setmanes i mesos, a les quals esperen que «se sumi tota la comunitat educativa i la resta de sindicats». Els representants d'USTEC van presentar l'informe «Teletreball docent 2020: una mala experiència», en què han participat més de 9.000 professionals, i que constata mancances del sistema educatiu que «estan derivant en fatiga, inquietud i irritació entre el professorat».

Entre les mancances, el portaveu Xavier Diez va denunciar sobre-ràtios «sobretot a secundària» i en la postobligatòria, «amb 35 alumnes en 50 metres, sense poder mantenir la distància de seguretat», cosa que «ha provocat xifres de contagis molt elevades». Díez també va criticar que Educació «no hagi liderat d'una manera clara la reobertura dels centres» i «no hagi derogat el decret d'autonomia de centres». Segons Díez, l'autonomia als centres provoca que les direccions «posin més pressió en els professionals, especialment en l'educació híbrida, i que les dades que ofereixen no siguin transparents».

Una altra de les crítiques que va exposar ahir públicament USTEC va ser que les proves PCR «s'hagin limitat als tutors». Aquesta mesura, segons va dir Xavier Díez, «ha evitat més dèficit de professors als centres» que «s'han mantingut oberts quan era evident que hi havia transmissió comunitària».