La Generalitat ha publicat aquest dimecres en el DOGC la convocatòria per tramitar a partir d'aquest dijous a les 9.00 hores la nova línia d'ajuts directes de la Conselleria d'Empresa i Coneixement per a autònoms i empreses del sector turístic afectats pel coronavirus, xifrats en 19 milions d'euros.

En un comunicat, l'administració catalana ha explicat que la tramitació d'aquests ajuts es podrà fer mitjançant del Canal Empresa seguint un procés simplificat que millora la usabilitat i permet fer la gestió en línia sense la necessitat de fer cap descàrrega.

Es tracta de la tercera línia d'ajuts directes del Govern per garantir la continuïtat del sector turístic, que, juntament amb la primera (3,5 milions d'euros) i la segona (8,5 milions), sumen un total de 32,5 milions d'euros. La Conselleria preveu cobrir entre 3.000 i 4.000 sol·licituds d'aquestes subvencions i la convocatòria no es tancarà quan s'acabi l'import global de la línia, de manera que es podrà continuar formalitzant sol·licituds i es generarà una base de dades amb tots els sol·licitants.

Els ajuts són d'un únic pagament destinat a guies turístics habilitats, titulars d'establiments d'allotjament turístic, agències de viatges, empreses explotadores d'habitatges d'ús turístic, i establiments i activitats d'interès turístic.

Ajudes per a l'oci nocturn

Aquest dijous també s'obre la línia d'ajuts dotada amb 10 milions d'euros per a locals d'oci nocturn i parcs infantils privats que estan tancats des de l'agost per la covid-19, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat.

L'objectiu d'aquestes subvencions és ajudar les empreses afectades pels tancaments derivats de les mesures sanitàries i contribuir a mantenir els seus negocis per la disminució «dràstica» de facturació. S'hi podran acollir autònoms, microempreses i pimes dedicades a l'oci nocturn (discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, sales de festes amb espectacle i concerts d'infància i joventut, bars musicals, karaokes i discoteques de joventut), com també els parcs infantils privats.