Polèmica per una actuació dels Mossos d'Esquadra, que ahir van reduir una jove a Sabadell disparant amb pistola taser. Es tractava d'una usuària d'un centre mèdic que, segons la versió policial, causava aldarulls. Els fets van tenir lloc cap a la una del migdia, quan la dona va anar al centre amb la seva mare a visitar-se. La policia explica que allà se li va dir que pels protocols de la covid-19 la mare no podia accedir al recinte. Això va provocar un conflicte que va acabar amb la usuària malmetent mobiliari i agredint algun sanitari, segons els Mossos. Va ser aleshores quan es va trucar la policia, però la dona tampoc va atendre els requeriments dels agents. La van acabar reduint amb la pistola tàser i va ser traslladada pel SEM a un centre sanitari. Se la va detenir per atemptat contra els agents i danys.

L'actuació policial va ser gravada per la mare de la dona i a l'escena també hi havia la parella de la mare, segons han confirmat els Mossos. El vídeo s'ha difós a través de les xarxes socials i el Centre Irídia se n'ha fet ressò amb una piulada on es pot llegir: "Aquesta actuació amb pistoles elèctriques taser és molt preocupant i desproporcionada. Si teniu informació de la situació podeu posar-vos en contacte amb nosaltres".

El codirector del Centre Iridia, Andrés García Berrio, ha assegurat que hi ha "indicis clars de desproporcionalitat" en la reducció per part dels Mossos d'una dona a Sabadell amb pistola taser i ha demanat una investigació interna. Irídia s'ha posat en contacte amb la víctima per oferir els seus serveis jurídics i suport si decideix emprendre accions judicials. Segons ell, el fet "podria arribar a ser delictiu". García ha apuntat que, segons es veu al vídeo que ha circulat, la dona està a terra perquè ja se li hauria aplicat una descàrrega i se li apliquen dues més "quan hi ha una clara superioritat" d'agents i no va armada ni hi ha un risc real per a la vida de ningú. Ha defensat que hi ha altres usos de la força "menys lesius".

García Berrio ha expressat la gran preocupació per l'ús d'aquestes armes i ha afirmat que en països com el Regne Unit s'ha arribat a un ús "generalitzat" davant de casos en què no seria necessari. També s'ha mostrat en contra que les policies locals puguin fer ús d'aquestes pistoles, després que alguns sindicats les hagin demanat per a la Guàrdia Urbana de Barcelona arran dels trets a un sensesostre el passat cap de setmana.