28 de novembre de 2020
28.11.2020
Diari de Girona

La Generalitat intervé un geriàtric de Tremp per un brot amb 150 infectats

Del total de persones afectades, hi ha 120 residents i 30 treballadors del centre

28.11.2020 | 21:32
La residència Fundació Fiella de Tremp-Sant Hospital de Tremp el 23 de novembre del 2020

El Departament de Salut de la Generalitat ha intervingut el geriàtric "Sant Hospital", de Tremp (Pallars Jussà), on s'ha constatat un brot de coronavirus amb 150 infectats, d'ells 120 residents, i la resta, treballadors.

La conselleria ha informat avui dissabte en un comunicat que "Gestió de Serveis Sanitaris" s'encarregarà a partir d'ara de la gestió del centre, en el qual s'ha reforçat l'atenció als residents amb efectius d'atenció primària i del Sistema d'Emergències mèdiques (SEM).

Salut precisa que s'ha canviat la direcció i gestió del centre, actualment en mans de la fundació "Sant Hospital de Tremp-Fundació Fiella", per "estabilitzar la situació al centre residencial", de manera que el departament "vetllarà perquè la activitat assistencial es presti amb les degudes garanties i s'adoptin les mesures d'intervenció establertes".

D'aquesta manera, la dotació del personal que es necessiti en el centre la donarà el nou gestor mentre que l'actual personal de la residència quedarà sota la direcció de "Gestió de Serveis Sanitaris", en coordinació amb l'Hospital Comarcal del Pallars.

"Aquesta intervenció -precisa el Departament de Salut- té com a objectiu principal la realització d'un pla d'actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mig termini".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook