Els Mossos d'Esquadra han denunciat els tres adults d'una família que dissabte passat es va saltar el confinament municipal, amb dos menors a bord, i que van haver de ser rescatats pels Bombers després d'haver-se quedat atrapats per la neu en una carretera al Coll de Pal.

Segons han informat aquest dilluns els Bombers i els Mossos, els fets van ocórrer dissabte passat, quan cap a les 10.30 h els equips d'emergència van rebre l'avís que un vehicle amb cinc persones a bord havia quedat atrapat per la neu al quilòmetre 21 de la BV-4024, al Coll de Pal, a prop de Bagà (Berguedà).

Els Bombers van enviar dos equips al lloc i, malgrat ajudar la família a posar les cadenes a les rodes del cotxe, al final van comprovar que no podien seguir la marxa i els van evacuar fins a Bagà.

Sense l'equipament adequat

Els Mossos d'Esquadra han denunciat els tres adults que anaven al cotxe, amb els dos menors, per haver-se saltat el confinament municipal, vigent a Catalunya durant els caps de setmana des de mitjans d'octubre per evitar la propagació del coronavirus.

A més, la família va marxar a la neu sense l'equipament adequat i amb meteorologia adversa, si bé de moment els Bombers no han decidit si iniciaran els tràmits per cobrar aquest rescat, com fan en cas d'imprudència flagrant.