La Fiscalia demana penes de cinc anys i tres mesos de presó per a onze manifestants, entre ells el raper Pablo Hasél, acusats d'atacar la seu de la Subdelegació del Govern a Lleida i als mossos que la custodiaven, en una protesta per la detenció de l'expresident Carles Puigdemont.

En el seu escrit, el ministeri públic acusa els manifestants dels delictes d'atemptat a l'autoritat, lesions i desordres públics, pel que demana a més que siguin condemnats a 3.600 euros de multa i a indemnitzar el Ministeri, la conselleria d'Interior i els mossos afectats pels danys i ferides causats.

Els aldarulls que van motivar aquestes acusacions van ocórrer el 26 de març de 2018, en una manifestació davant de la Subdelegació de Govern a Lleida, en el marc de les mobilitzacions que van tenir lloc a tot Catalunya en protesta per la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya.

Segons manté la Fiscalia en el seu escrit d'acusació, els acusats, posats de comú acord, van empènyer les línies policials que custodiaven l'edifici de la Subdelegació, "cridant i incitant la resta de manifestants a fer el mateix".

Amb "l'evident intenció d'alterar la pau pública", afegeix el ministeri públic, "acorralar" els agents mitjançant puntades de peu i empentes, "ajudant-se de l'anonimat" de la massa de concentrats, amb el que van provocar que els policies "anessin retrocedint poc a poc".

Malgrat que els agents ja no podien retrocedir més, afegeix la Fiscalia, els acusats, al costat d'una massa de gent "virulenta i encoratjada per la situació", els van sostreure les emissores de ràdio, els van llançar objectes -com monedes, ous o arròs - i van trencar els embellidors de les furgonetes policials.

A més, segons el ministeri públic, els manifestants, amb les cares cobertes amb tapaboques o caputxes, van trencar la tanca d'accés a l'aparcament de l'edifici, moment que van aprofitar per "ratllar i abonyegar" una furgoneta policial.

Entre els acusats hi havia el raper Pablo Hasél, que acumula diverses condemnes per enaltiment de terrorisme i calúmnies a la Corona, resistència a l'autoritat i lesions.