02 de desembre de 2020
02.12.2020
Diari de Girona

El Col·legi de Metges diu que arriba la tercera onada

El president de l'entitat de Barcelona afirma que les dades «no són bones» i que l'equilibri és «molt fràgil»

02.12.2020 | 09:03
El Col·legi de Metges diu que arriba la tercera onada

El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, va alertar que la tercera onada «és a la porta». En diverses piulades a les xarxes socials, va afirmar que el que es faci individualment i col·lectivament les properes setmanes «condicionarà molt la seva duresa i gravetat» en un context de ple hivern, amb altres malalties i la incògnita sobre la grip. «Imploro a tothom actuar responsablement», va dir. Va afegir que les xifres sanitàries «no són bones» i va demanar que no hi hagi un relaxament de les mesures de seguretat i es minimitzin les trobades a casa dels grups no bombolla. «No us feu trampes, no és tan sacrifici», va continuar.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Padrós va demanar que si tot i així es reuneixen persones de diferents grups de convivència només es treguin la mascareta quan estiguin menjant, tant a l'aire lliure com a casa. «Tan difícil és d'entendre-ho i practicar-ho?», es va preguntar.

Per últim, va dir que el país està mantenint un equilibri «molt fràgil» entre economia i salut i va afegir que aquest depèn molt del comportament individual i col·lectiu.

La tercera onada també preocupa a tot Europa. Hi ha molta discussió a nivell mundial sobre les possibles conseqüències de l'aixecament de les mesures per al període nadalenc per una eventual tercera onada de contagis, de manera que les persones estaran més lliures per reunir-se i fer celebracions amb amics i familiars.

Un estudi recent realitzat pel centre europeu per a la prevenció i el control de malalties (ECDC), ha assenyalat que «si les mesures acaben el 21 de desembre, s'espera un augment de casos durant la primera setmana de gener. És per això que alguns països ja han augmentat la intensitat de les proves i han retornat a mesures de tancament per tal de tallar possibles cadenes de contagi segons avançava Redacción médica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook