El portaveu del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, va assegurar ahir que alguns consellers de JxCat, com el d´Empresa, Ramon Tremosa, li van trucar per negociar algunes qüestions dels Pressupostos Generals de l´Estat (PGE) amb el Govern central.

Així ho va dir en una entrevista del Canal Terres de l´Ebre que va recollir Europa Press, quan li van preguntar sobre el fet que Tremosa li hagi agraït l´esmena sobre la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) que el PDeCAT va pactar incloure en els comptes: «No és l´únic conseller que m´ha trucat perquè negociï coses en aquest pressupost a Madrid. Tremosa ha tingut l´honestedat de dir-ho i reconèixer-ho».

Bel va retreure aquesta contradicció de JxCat i va demanar coherència: «Si tu no et vols desgastar pactant uns pressupostos amb l´Estat, això de demanar-ho als excompanys de formació i després criticar que el PDeCAT defensa els comptes, gaire coherent no és», i va sostenir que el «no a tot» no porta enlloc. En paral·lel, l´eurodiputat de JxCat i exconseller destituït el 2017 amb l´article 155 de la Constitució, Antoni Comín, va afirmar ahir que «el PSOE ha pres una mica el pèl a ERC» amb la negociació dels pressupostos de l´Estat, perquè la situació dels presos independentistes ha empitjorat.

La setmana passada, un dia després que ERC sumés els seus vots perquè els Pressupostos Generals de l´Estat fossin aprovats al Congrés, el Tribunal Suprem va decidir revocar el tercer grau concedit per la Generalitat als nou condemnats a presó pel procés, que tampoc podran gaudir del règim flexible que els permetia l´article 100.2 del reglament penitenciari. Comín, que va ser conseller de Salut amb ERC fins al 2017 i que ara és eurodiputat de JxCat al costat de Carles Puigdemont, va comentar que si fos dirigent d´ERC se sentiria «estafat» pel PSOE en veure que «l´endemà» de donar suport als comptes arriba la decisió del Suprem sobre els presos.