'La Marató' de TV3 i Catalunya Ràdio dedicada al combat contra la covid-19 ha superat els 10 MEUR de recaptació (l'edició d'enguany s'ha acomiadat amb un gran marcador de 10.305.819 euros a l'actualització feta a les 2.20 h). La 29a edició del programa solidari ha homenatjat el personal sanitari i els treballadors essencials que lluiten contra una pandèmia que ha deixat més de 16.500 morts a Catalunya. Els diners recaptats aniran destinats a la recerca biomèdica sobre la malaltia. A partir d'aquest mateix dilluns i fins al 18 de gener, els equips de recerca podran optar al finançament de 'La Marató' per dur a terme les seves investigacions.

Els treballs candidats seran sotmesos a un procés d'avaluació internacional que determinarà quins seran finançats amb els recursos d'aquesta edició. La resolució es farà pública durant el primer semestre del 2021.

Prop de 15 hores de programa

En les prop de 15 hores de programació, els cinc presentadors -Laura Rosel, Raquel Sans, Mònica Terribas, Jordi Basté i Roger Escapa- han donat veu a testimonis de malalts i professionals de la salut, amb visites als hospitals Clínic, Sant Pau, Vall d'Hebron i d'Igualada. Tampoc han faltat actuacions musicals i activitats de lleure per recaptar fons arreu del territori.