21 de desembre de 2020
21.12.2020
Diari de Girona

Torra diu que «s'enfila per les parets» seguint la gestió de la covid-19 des de fora el Govern

El president inhabilitat va confessar que «va arribar un moment que pensava que no aguantaríem tantes morts»

21.12.2020 | 00:02
L'expresident de la Generalitat.

El president inhabilitat, Quim Torra, va confessar ahir diumenge que durant la primera onada de coronavirus «va arribar un moment que pensava que no aguantaríem tantes morts». En una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, en el marc de La Marató contra la covid-19, Torra va dir que es va sentir «molt sol» durant el confinament. «Moren centenars de persones cada dia per un virus que desconeixes, veus que el personal ha d'afrontar-ho en condicions rudimentàries i molt sovint patètiques? em vaig fer un fart de patir per tothom», va assegurar, descrivint uns «moments molt durs» en què va «plorar molt». Ara que segueix la gestió de la pandèmia des de fora del Govern, Torra va admetre que «s'enfila per les parets».

«No poder estar ajudant companys del Govern, i decidint mesures que crec que s'han de prendre em posa encara més nerviós», va indicar l'expresident de la Generalitat, que va dir que en les últimes setmanes va «veure molta tensió al govern» i s'hi va posar a disposició per si el necessitaven.

«Amb el vicepresident Aragonès ens hem enviat alguns missatges, però hem parlat poc, parlo més sovint amb la consellera Budó i estic al dia amb altres doctors», va explicar Torra, que va remarcar que lamenta «molt no poder continuar ajudant» els seus antics companys.

Torra va descriure el temps del seu confinament com «les hores fosques». En repassar les primeres setmanes de la pandèmia, l'expresident va dir que es va sentir «molt decebut» amb el president espanyol, Pedro Sánchez, per no decretar un confinament total fins a l'abril.

Pel que fa a Nadal, Torra va dir que «si un any no el celebrem com estàvem acostumats, no passa res». «Fem-ho pels que no el podran celebrar, no em sembla que sigui un sacrifici tan gros enmig d'una pandèmia com aquesta», va insistir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook