El Departament de Salut preveu haver administrat la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus a les residències geriàtriques, tant als usuaris com al personal, en deu dies a partir d'aquest diumenge.

Ho ha assegurat aquest dimarts a TV3 Carmen Cabezas, subdirectora general de Promoció de la Salut de la Generalitat. Serà una primera tongada d'unes 200.000 vacunes que arribarà a unes 104.000 persones a les 1.408 residències catalanes.

Durant el primer trimestre del 2021 s'espera arribar a cobrir la primera etapa, que inclou els professionals sanitaris, persones amb dependència reconeguda de grau tres i les persones que en tenen cura. En total, unes 450.000 persones i 900.000 dosis, segons Cabezas.

Mig miler d'infermeres voluntàries repartides en 26 equips es distribuiran arreu del territori per començar a administrar la vacuna des d'aquest diumenge. La vacuna, la que ha elaborat la multinacional Pfizer, la primera autoritzada per la Unió Europea, es transportarà en neveres portàtils fins al punt de vacunació.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus