Una infermera de l'equip de professionals que va iniciar la campanya de vacunació contra el coronavirus diumenge passat, dia 27, a la residència Balàfia I de Lleida ha donat positiu en COVID-19.

Segons han informat des del Departament de Salut de la Generalitat a Efe, arran del positiu de la infermera s'ha decidit aïllar als 66 residents a les seves habitacions, 61 dels quals van ser vacunats diumenge. Per la seva banda, del total dels 78 treballadors de centre (17 vacunats diumenge) cap s'ha aïllat perquè no es consideren contactes estrets amb la professional externa que va acudir a vacunar diumenge.

Concretament, Salut explica que els equips de vacunació estan formats per personal extern a les residències, que funcionen de manera autònoma i que només es desplacen fins als llocs de vacunació durant les hores que dura la campanya.

En aquest sentit, s'han aïllat també a quatre infermeres més que van anar diumenge a vacunar al mateix centre i que, en aquest cas, sí que es consideren contactes estrets amb la professional positiva.

Durant el dia d'avui s'han practicat proves PCR a interns i treballadors del centre de Balàfia i, a l'espera dels resultats, el dia 31 es tornaran a realitzar les proves.

D'altra banda, una treballadora fixa del centre, la qual ja feia dies que no anava al seu lloc de treball per presentar símptomes de COVID, també ha donat positiu.

Des de Salut destaquen que els casos "no tenen relació entre si" i ressalten que durant el primer dia de vacunació a Lleida van seguir totes les mesures de precaució establertes de forma correcta.