La fins ara portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, serà la número dos per Barcelona de la candidatura del PPC, que encapçalarà el president dels populars catalans, Alejandro Fernández. Ho ha anunciat aquest dimecres ell mateix en un breu diàleg públic que ha celebrat amb Roldán i que ha servit d'acte de presentació de la tarragonina com a nou fitxatge del PPC. L'exdirigent liberal ha assegurat que les eleccions previstes per al 14 de febrer són una "oportunitat històrica" per donar visibilitat a la "majoria constitucionalista" i ha agraït l'oferta dels populars de sumar-la al projecte. "Crec que sóc al lloc correcte i molt satisfeta del pas que faig avui", ha assegurat.

Roldán va guanyar les primàries de Cs per ser la candidata a la Generalitat però la direcció del partit va decidir apartar-la el passat estiu i col·locar Carlos Carrizosa com a presidenciable. Tant la cúpula del partit com la mateixa Roldán havien explicat públicament que la decisió s'havia pres de mutu acord i amb l'objectiu de facilitar un acord electoral amb el PSC i el PPC de cara al 14-F. El cert, però, és que aquest pacte electoral no ha fructificat i que la designació a dit de Carrizosa ha aixecat crítiques dins de Cs, amb diverses reclamacions per celebrar unes noves primàries.

Roldán, que deixa el partit i els seu càrrec de senadora, ha celebrat integrar-se a un projecte "tan bonic" que pretén "unir el vot constitucionalista". Ha assegurat que el discurs que el líder del PP, Pablo Casado, va fer durant la moció de censura presentada per Vox contra el president espanyol, Pedro Sánchez, li va retornar "la il·lusió de ser a primera línia de la política". "Necessitem aquest constitucionalisme fort, que torni a il·lusionar i a unir a la gent", ha reclamat.