Els Mossos d'Esquadra han detectat deu passatgers que intentaven sortir d'Espanya des de l'aeroport de Barcelona en un vol a Abu Dhabi amb una PCR falsificada, de manera que els han denunciat i han obert una investigació per esbrinar si hi ha alguna organització darrere d'aquesta pràctica il·legal.

Així ho han advertit en una roda de premsa telemàtica el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i el comissari dels Mossos d'Esquadra Miquel Esquius, que han destacat que es tracta de la primera ocasió que aquesta falsificació es detecta en un grup al aeroport barceloní del Prat, ja que fins al moment s'havien denunciat tres casos de persones en vols diferents.

Els deu denunciats, tots ells d'origen pakistanès, van ser descoberts ahir a l'Aeroport del Prat, amb la PCR falsificada, intentant embarcar, sense èxit, cap a Abu Dhabi, la capital dels Emirats Àrabs Units.

El comissari Esquius ha indicat que va ser l'operadora del vol, la qual s'encarrega de la comprovació ordinària de la documentació, qui va sospitar d'aquestes deu PCR en comprovar que hi havia algunes irregularitats.

Després de comprovar amb els laboratoris que els resultats de les PCR dels documents dels deu passatgers eren falsos, els Mossos d'Esquadra els han denunciat per un delicte de falsificació i han obert una investigació per esbrinar qui està darrere d'aquestes falsificacions i si pot haver-hi més casos semblants.

Esquius ha precisat que en els vols que arriben als aeroports catalans és el Ministeri de Sanitat qui s'encarrega de les comprovacions sobre l'autenticitat de les PCR, i que si es detecta alguna irregularitat es posa en coneixement de la policia.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus