Tots els indicadors epidemiològics de la covid-19 van empitjorar a Catalunya, que va notificar 4.451 nous casos i 75 morts en un dia, mentre que els pacients ingressats a les UCIs són ja 417, nou més que dimarts.

Segons les dades actualitzades ahir per Salut, el risc de rebrot (EPG), que mesura l'índex de creixement potencial de l'epidèmia, va seguir creixent i ja és de 576 punts, és a dir, 24 punts més que dimarts, mentre que la velocitat de propagació (Rt) va augmentar a 1,47, dues dècimes més que dimarts.

Als hospitals catalans hi havia ahir ingressats 2.089 pacients de coronavirus, 40 menys que el dia anterior, dels quals 417 estan en estat greu a l'UCI, nou més que dimarts. Des de l'inici de la crisi sanitària al març de 2020, s'han diagnosticat a Catalunya 414.645 positius de coronavirus, tant en proves PCR, tests d'antígens, serològics i d'altres, dels quals 4.451 han estat en un dia.

També ha empitjorat la incidència de casos acumulada en els últims 14 dies, que ha passat de 396,39 dimarts a 406,88, gairebé 10,5 casos més.

Empitjora també, encara que lleugerament, l'índex de positivitat, és a dir, el nombre de positius per cada cent proves que es fan, que ha passat del 9,55 al 9,58, i que és gairebé el doble del que hi havia fa quinze dies.

Amb totes aquestes dades negatives, avui entren en vigor les noves restriccions anunciades el passat 4 de gener pel Govern, que impliquen un nou tancament de centres comercials i gimnasos i un confinament municipal durant deu dies, mentre se seguirà vacunant professionals sanitaris, com ahir es va fer, entre altres centres hospitalaris, a la Vall d'Hebron, al mateix temps que a la gent gran a les residències. Les mesures s'han aprovat per intentar reduir el contagi.