Els Mossos ja han començat a prendre declaració a familiars d'usuaris de la residència Fiella de Tremp que van morir pel brot de covid-19 detectat el novembre passat. La Fiscalia va obrir diligències el 22 de desembre per investigar si la direcció del centre hauria comès delictes d'homicidi imprudent per la mort de 61 residents i també un delicte contra la seguretat en el treball. Ho va fer després de rebre els informes de Salut, que, segons fonts judicials, recollien indicis de «dèficits organitzatius importants». Amb aquestes declaracions, els Mossos enviaran un informe a la Fiscalia perquè analitzi si es van complir els protocols.

Mentrestant, el Departament de Salut ha acordat prorrogar la intervenció de la residència Fiella de Tremp almenys 15 dies més, tot i que el centre ja és verd des del dia 24 de desembre. Aquesta decisió s'ha pres per tal de millorar aspectes del seu funcionament, organització i gestió. Per fer-ho, Salut ha fet efectiu el traspàs de la gestió de la residència, fins ara en mans de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), a Sant Joan de Déu-Terres de Lleida.

Un brot de coronavirus va afectar la pràctica totalitat dels residents i gran part dels professionals i va causar la mort de 61 usuaris. Salut va intervenir la residència geriàtrica Sant Hospital de Tremp, propietat de Fundació Sant Hospital de Tremp - Fundació Fiella, el dia 28 de novembre de 2020, a causa de la situació generada pel brot de coronavirus.

L'Ajuntament de Tremp va decretar tres dies de dol oficial, un cop es va declarar que la residència ja és verda. Des d'aquest dijous al balcó de l'ajuntament llueix l'escut de Tremp amb un crespó negre al mig. Al vestíbul de l'ajuntament, aquest divendres, s'ha celebrat un minut de silenci i s'ha animat a tots els veïns de Tremp a fer el mateix al seu lloc de treball a les dotze del migdia.

Finalment, el brot a la residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona segueix a l'alça i ja afecta el 73% dels usuaris. Segons fonts del centre, en les darreres hores s'han detectat sis nous positius entre els usuaris, amb la qual cosa el total de residents contagiats ascendeix a 63. Ahir, de forma conjunta amb Bombers de la Generalitat, es van reestructurar les zones i desinfectar les instal·lacions. En paral·lel es va fer un cribratge a tot el personal.

De moment, són divuit els professionals contagiats les últimes setmanes, per la qual cosa s'ha reorganitzat el personal i incorporat de nous professionals.