El curs escolar es reprèn avui dilluns a Catalunya després de les vacances de Nadal amb la incògnita de si finalment caldrà tancar els centres en algun moment per l'evolució de la pandèmia. Diferents veus, com Àlex Arenas, Salvador Macip o Oriol Mitjà, a part de sindicats de professors, han demanat tancar o, en tot cas, endarrerir la represa del curs. El vicepresident, Pere Aragonès, va assegurar en canvi que les escoles seran l'últim servei a tancar.

Al marge dels escolars que no podran tornar als centres educatius per la nevada d'aquest cap de setmana, el curs es reprèn amb dubtes sobre la seva continuïtat de forma presencial. Educació i Salut ja van prendre una primera decisió d'endarrerir la tornada a l'11 (havia de ser el 8) per deixar més dies entre les reunions de Nadal i la tornada als centres.

Des de la Generalitat insisteixen que encara no hi ha cap element que els indiqui que hi hagi un major contagi entre els menors a causa de la introducció de la soca britànica. Ara bé, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va indicar fa uns dies que intentaran que els centres es mantinguin oberts, però que si en tres setmanes es veu que no és possible, es tancaran.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, va assegurar ahir diumenge que al llarg d'aquesta darrera setmana la Generalitat no s'ha plantejat «en cap moment» la possibilitat de no obrir les escoles a partir d'avui dilluns, tot i les males dades epidemiològiques.

Així les coses, coincidint amb la represa es farà un cribratge amb PCRs d'automostra als professionals educatius que ho vulguin. Pel que fa a la ventilació, Bargalló va explicar que en els centres on la temperatura exterior no permeti obrir finestres s'utilitzaran purificadors d'aire.