El director de Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha advertit que, "si les condicions es tornen a alterar, és molt probable que superem els mil pacients de covid ingressats a les UCI de Catalunya en deu o dotze dies ".

En declaracions a l'emissora RAC1, Comella ha dit aquest diumenge que li sembla "poc prudent celebrar eleccions el 14 de febrer" i que el moment actual li recorda una mica al debat que hi va haver sobre la celebració del Mobile, "però estem parlant d'un esdeveniment molt més important, de la mobilització de tota la ciutadania amb dret a vot".

Respecte a la situació dels hospitals, el director de CatSalut ha afirmat que "en dues setmanes tenim l'expectativa d'arribar als 900 pacient en les UCI i uns 350 llits no covid. El podem utilitzar, però amb una alteració molt intensa de la programació hospitalària ... Això sense tenir en compte el cep britànica ".

"Si les condicions es tornen a alterar ha afegit, és molt probable que superem els mil ingressats a les UCI per covid en deu o dotze dies".

Comella també s'ha referit a la campanya de vacunació i ha dit que Catalunya està rebent "menys de 5.000 dosis al dia", una xifra, segons ell, insuficient per a un territori amb 7,5 milions d'habitants."Tinc la sensació que ens pot passar amb la vacuna el mateix que amb les mascaretes: tots volem el mateix producte a la vegada", ha argumentat.

Per aconseguir que arribin a Espanya les vacunes necessàries, "l'Estat ha de tenir molta habilitat per negociar, per fer complir els pactes, per pressionar les empreses que fabriquen vacunes ... i això no està passant". El director de CatSalut no ha descartat la possibilitat que s'utilitzin els museus com a espai de vacunació i ha anunciat que "demà mateix es posarà en marxa el primer hospital satèl·lit, el de Bellvitge, i que es començarà a formar els quadres sanitaris i a traslladar a usuaris".