Ciutadans ha obert la porta a un Govern amb el PSC, però ha demanat concentrar el «vot constitucionalista» en la seva formació per evitar un tripartit entre els socialistes i ERC. «Que el PSC no pugui escollir un tripartit i hagi d'escollir un govern moderat liderat per Cs», va demanar la presidenta del partit, Inés Arrimadas, en un acte a Sabadell. La líder de la formació va presentar Cs com una formació «sensata i lleial» als ciutadans i va assegurar que les eleccions al Parlament són una «oportunitat» davant un independentisme «esgotat i desmobilitzat». Arrimadas també va criticar que el candidat del PSC a les eleccions, Salvador Illa, continuï com a ministre de Sanitat i ho va titllar d'un «motiu d'indignació generalitzada».

«Com es pot fer campanya a Catalunya des del ministeri de Sanitat amb 450 morts a Catalunya en els últims dies?», va preguntar. «Els ciutadans no sabran si les normes del ministeri seran per criteris sanitaris o electorals?», va afegir. La presidenta de Cs va assegurar que Illa hauria d'haver dimitit després d'anunciar la seva concurrència a les eleccions catalanes i va assegurar que els catalans «mereixen» tenir un ministre de Sanitat que pensi en la salut de tots els ciutadans i no utilitzi el ministeri per fer campanya.

Respecte a les eleccions, Arrimadas va assegurar que «el millor govern i el més centrat» és un govern de Cs i PSC. Tot i això, la líder de la formació taronja va reclamar concentrar el vot en el seu partit per evitar un pacte post-electoral entre els socialistes i ERC. «L'única manera de ressuscitar el procés és que el PSC esculli formar un tripartit», va advertir, assegurant que el constitucionalisme té una «oportunitat» davant un independentisme «desmobilitzat». Així mateix, va afirmar que un govern liderat per Cs és «l'única manera» de tenir un executiu «sensat, net, lliure de corrupció i que no cedeixi als xantatges independentistes».

En aquest sentit es va pronunciar també el candidat de la formació a les eleccions, Carlos Carrizosa, que va assegurar que tant el PSC com ERC estan pensant més en «salvar» les seves sigles que no en «salvar vides». «Sabem que Illa prepara un tripartit, perquè ja ha pactat amb ERC a la resta de l'Estat», va assegurar. Davant aquesta situació, va plantejar a Cs com «l'alternativa» per als catalans que volen continuar a Espanya i canviar les coses «entre tots».

Arrimadas i Carrizosa van fer les declaracions davant la pista coberta d'atletisme de Sabadell. Els dirigents van reclamar al Govern que faci servir la infraestructura en cas d'un desbordament dels hospitals o per accelerar el pla de vacunació. «No podem permetre que existeixin boicots per motius de si ho ha muntat l'exèrcit. Els poders públics tenen l'obligació de garantir la salut dels ciutadans i fer les actuacions preventives necessàries», va assegurar Carrizosa.

El PPC critica Illa per no dimitir

El candidat del PPC a la Generalitat, Alejandro Fernánez, considera que «frega la immoralitat» que el ministre Salvador Illa «segueixi prenent decisions en funció de la seva calculadora electoral». En un acte de partit a Salou, el presidenciable va considerar que és «lamentable» que «en aquests dies que seran els pitjors de la pandèmia, no sapiguem si és el ministre candidat o el candidat ministre». A més, va aprofitar per acusar a «l'esquerra radical» de crear «la turismofòbia» a Catalunya, un fenomen que, a parer seu, «és suïcida» i «no s'ha viscut a cap altra comunitat autònoma». «Si falla el turisme falla absolutament tot», va afirmar tot recordant que a Catalunya aquest sector suposa un 12% del PIB.