Les restriccions per contenir la pandèmia es relaxen a partir d'avui quan el confinament passa de municipal al comarcal. El Procicat «dona una mica d'aire» als sectors més afectats per les restriccions com la restauració, que pot allargar una hora en els torns d'esmorzar i dinar. Així, el nou horari és de 7.30 h a 10.30 h i de 13 h a 16.30 h.

Les reunions es mantenen de sis persones i de dues bombolles de convivència com a molt. Però, tot i la relaxació d'algunes mesures, els centres comercials i els establiments de més de 400 m?2; continuaran tancats. I el comerç que no sigui essencial tampoc podrà obrir els caps de setmana. Les llibreries s'equiparen als equipaments culturals i no estaran subjectes a les restriccions del comerç.

En matèria educativa, es permetrà la docència teòrica presencial en el primer grau universitari, com es fa en els cicles formatius. També podran obrir en format semipresencial les escoles de música i dansa que estiguin certificades pel Departament d'Educació. Les que continuen suspeses són la resta d'extraescolars, fora que estiguin organitzades pel mateix centre educatiu respectant les bombolles.

Pel que fa a l'esport, es permeten competicions que donen accés a les que ja estaven permeses; les estatals i les professionals. La resta continuen suspeses. Els gimnasos poden obrir amb un aforament del 30% i amb un màxim de sis persones per activitats grupals.

Unitat comarcal de l'Alt Urgell i Andorra

Les noves mesures també preveuen que la comarca de l'Alt Urgell i Andorra es tractin com una unitat comarcal pel que fa a la mobilitat. Per tant, el confinament perimetral comarcal permetrà la mobilitat amb Andorra.

Tot i l'obertura, les autoritats recorden que cal restringir la mobilitat al màxim i mantenir la màxima alerta pel que fa al compliment de les mesures d'autoprotecció davant la covid-19.