Muriel Casals, una de les cares més visibles del procés independentista català va morir la matinada del 14 de febrer de 2016 a Barcelona, avui fa quatre anys. Economista, professora universitària, va ser presidenta d'Òmnium Cultural i diputada del Parlament de Catalunya per Junts pel Sí. La recordem en deu frases.

Juliol de 2010 - Manifestació contra la sentència de l'Estatut

"Serem invulnerables si estem junts, no hi ha tribunal que ens tombi"

Juny de 2013 - Concert per la Llibertat

"No som aquí per buscar un somni, nosaltres som el somni"

.

Juny de 2013 - Publicació del llibre "La fam i l'orgull. Un país que s'ha aixecat"

"Ens trobem en ple vol i volem cap a la llibertat"

Desembre de 2013 - Nit de Santa Llúcia

"Som més a prop que mai de ser un país normal. Junts estem fent el camí cap al nostre futur. Sí, i sí: no en tinguem cap dubte"

Setembre de 2014 - Diada de Catalunya

"La llibertat no és negociable"

Octubre de 2014 - Acte a Barcelona

"Farem tots els esforços per anar-hi tots junts, en un únic pla nítid, amb terminis clars i sota tres condicions: unitat de tots els partits, urnes de les quals surti un mandat clar i independència, si és el que la majoria dels ciutadans així ho expressa"

Gener de 2015 - Entevista a TV3

"L'objectiu d'avançar cap a la indedendència és un objectiu compartit amb més pes que les desavinences que tenen els partits"

Setembre de 2015 - Campanya de Junts pel Sí

"Recordar que treballar pel futur sobirà, treballar per la independència del nostre país ens fa molt feliços esperant un futur millor i vivint un present exaltant. Convenceu a tothom que encara tingui dubtes que val molt la pena aprofitar l'oprtunitat que tenim. És la campanya de la nostra vida"

Gener de 2016 - Entrevista a RAC1

"Qualsevol cosa que es fa des d'instàncies polítiques catalanes troba l'oposició frontal de les instàncies polítiques espanyoles. Ens fereixen a nosaltres però estan ferint el bon funcionament de la democràcia espanyola"