18 de febrer de 2021
18.02.2021
Diari de Girona

Confirmada una altra condemna de dos anys i mig a Pablo Hasél per amenaçar un testimoni

La pena podria sumar-se als nous mesos de presó que està complint per enaltiment al terrorisme

18.02.2021 | 16:23
Pablo Hasél en el moment de ser detingut dimarts

L'Audiència de Lleida ha confirmat una altra condemna de dos anys i mig per al raper Pablo Hasél per amenaçar un testimoni d'un judici contra un guàrdia urbà de Lleida, pena que podria sumar-se als nou mesos de presó que està complint per enaltiment al terrorisme.

El tribunal ha confirmat les penes de presó que el jutjat penal número 3 de Lleida va imposar a Hasél pels delictes d'obstrucció a la justícia i amenaces, en una sentència notificada dos dies després que el raper ingressés a la presó per complir una condemna de nou mesos per enaltiment al terrorisme que l'Audiència Nacional va descartar suspendre'l.

El jutjat de Lleida haurà de decidir ara si obliga el raper a complir aquesta nova pena de presó, que se sumaria a la de nou mesos per la qual va entrar el dimarts al centre penitenciari de Ponent, encara que la sentència pot ser encara recorreguda davant el Tribunal Suprem.

L'empresonament del raper -que acumula altres condemnes, una d'elles de dos anys que li va ser suspesa el 2019- ha originat una onada de protestes que en els dos últims dies han desembocat en greus disturbis en diverses poblacions catalanes i que ahir es van estendre a Madrid.

En la seva sentència, datada divendres passat, l'Audiència confirma les penes de presó que el jutjat de Lleida va imposar al raper pels delictes d'amenaces i obstrucció a la justícia, però l'absol del delicte lleu de maltractament d'obra que li va implicar una multa.

Concretament, la sentència condemna a Hasél per haver amenaçat en un missatge de Twitter un testimoni la declaració del qual va ser favorable a un guàrdia urbà en un judici per una agressió a un menor de la qual l'agent va ser absolt.

"La Guàrdia Urbana de Lleida va comprar a aquest testimoni fals per declarar contra un company al qual van donar una brutal pallissa. Han estat absolts", resava el tuit, que adjuntava una fotografia del declarant.

Dos dies després, afegeix la sentència ara confirmada, Hasél, acompanyat d'un gos, es va dirigir a aquest testimoni quan estava assegut en la terrassa d'una cafeteria de Lleida i li va etzibar "tu ets amic dels urbans? Has vist el que has fet!", després de la qual cosa va intentar donar-li una puntada que no el va tocar.

Diverses persones van intervenir per apartar l'acusat, que, segons la sentència, va advertir al testimoni: "Et mataré, fill de puta, ja t'agafaré".

A més d'aquesta sentència i la que ha motivat el seu ingrés a la presó, Hasél acumula altres condemnes: la primera, de dos anys de presó per enaltir en les seves cançons el terrorisme d'ETA, els Engrapo, Terra Lliure o Al-Qaeda, és de 2014, encara que l'Audiència Nacional va decidir en 2019 deixar-se-la en suspens.

Suma dues condemnes més, fermes i dictades el 2018, per violació de local i resistència i desobediència a l'autoritat, i un altre pendent de recurs per agredir a un càmera de TV3 que cobria una tancada d'estudiants a la Universitat de Lleida.

La Fiscalia està estudiant encara si sol·licita al jutjat que Hasél compleixi ara la nova condemna de dos anys i mig -una vegada liquidi la de nou mesos- o quan la fallada sigui ferma, encara que la nova pena ja podria tenir efectes en la classificació penitenciària del raper, encara pendent d'avaluació, i el seu accés al règim de semillibertat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit