18 de febrer de 2021
18.02.2021
Diari de Girona

El TSJC manté les restriccions a bars i restaurants tot i la petició del sector

18.02.2021 | 00:02
El TSJC manté les restriccions a bars i restaurants tot i la petició del sector

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha denegat les mesures cautelars sol·licitades pel sector de l'hostaleria i la restauració contra les restriccions per la covid-19. En dues interlocutòries, amb dos vots particulars, manté el tancament dels salons de joc, bingos i casinos, i les limitacions d'horaris i aforaments a bars i restaurants. El recurs el van presentar diverses organitzacions com la Fecasarm, la Federació d'Hostaleria de Lleida o el Gremi Català de Bingos, entre d'altres, contra el decret del 6 de febrer passat que prorrogava les mesures imposades de fa setmanes.

Els empresaris demanaven relaxar les restriccions d'horaris i aforament mantenint determinades mesures higièniques, al·legant que no hi ha justificació científica ni dades sanitàries que justifiquin unes limitacions que consideren desproporcionades. De fet, al·legaven que les restriccions actuals ja han colpejat molt fort el sector, alguns establiments del quals no podran reobrir mai més, i afecten més de 200.000 llocs de treball.

La Generalitat es va oposar a la petició de cautelars i el tribunal considera que els recurrents no van aportar dades que desmentissin els informes sanitaris del Govern. A més, considera que actualment hi ha riscos afegits com la nova variant britànica o les eleccions al Parlament, que poden incrementar el número de casos. Per això, els magistrats considerarien «imprudent» relaxar les mesures restrictives. Els danys econòmics causats per les mesures, diu el tribunal, es poden recuperar posteriorment.

Demanen flexibilització

Finalment, la patronal Fecasaram va demanar a la Generalitat que flexibilitzi les mesures que permetin oferir un servei continuat i servir sopars a partir de dilluns.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook