21 de febrer de 2021
21.02.2021
Diari de Girona

Sàmper afirma la seva intenció de portar al Parlament el debat del sistema d'ordre públic

El conseller diu que Interior i els sindicats dels Mossos tenen una «voluntat unànime de millora» i «autocrítica»

21.02.2021 | 13:50
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, durant el seu parlament al parc de Bombers de Moià. Imatge del 18 de desembre del 2020

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha afirmat aquest diumenge la seva intenció de portar al Parlament el debat sobre l'actual sistema d'ordre públic de Catalunya, després dels episodis d'aldarulls aquests darrers dies en les protestes en suport a Pablo Hasél.

"Cal fer una reforma per estudiar quin és el millor sistema d'ordre públic, no policial. Mai no he qüestionat la policia i mai no ho faré", ha defensat en declaracions a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat aquest diumenge que la reunió amb els sindicats de Mossos ha permès constatar una "voluntat unànime de millora" i "autocrítica" tant a Interior com al propi cos. Després de la trobada, Sàmper ha dit que la conversa ha estat "molt positiva, franca, oberta i sincera" després d'una setmana amb episodis de "violència extrema".

Sàmper ha dit que ha expressat la seva confiança al cos de Mossos d'Esquadra i que creia que ells també l'han expressant en el Departament d'Interior.

Totes dues parts s'han emplaçat a treballar de forma conjunta per intentar que els escenaris de violència d'aquestes jornades durin "el menys possible" i poder "retornar la tranquil·litat als carrers". "És el que vol la ciutadania, Interior i el cos de Mossos", ha dit Sàmper.

El conseller d'Interior ha dit també que el debat sobre l'ordre públic "no es pot fer en una, dues o tres setmanes", sinó que calen mesos i molts experts per "debatre amb serenitat i tranquil·litat" un cop s'hagi constituït el nou Parlament. Sàmper ha recordat que la petició per debatre el model d'ordre públic té el suport de 82 diputats de la CUP, Comuns, ERC i JxCat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook