Sis agents dels Mossos d'Esquadra van resultar ferits lleus ahir durant els disturbis a Barcelona, segons l'últim balanç fet avui per la policia catalana i els serveis d'emergències.

Fonts del SEM, per la seva banda, han informat EFE que durant els disturbis d'anit van atendre cinc persones, de les quals una va ser traslladada a un centre hospitalari en estat menys greu i quatre més van ser ateses al lloc dels fets i van demanar l'alta voluntària.

Fonts dels Mossos han informat aquest diumenge a EFE que de les catorze persones detingudes en els incidents, dues són menors.

Després dels arrests d'anit, són 137 les persones detingudes en actes vandàlics a Catalunya des del dimarts 16 de febrer, dia en què va ser detingut i empresonat el raper Pablo Hasél per una condemna per enaltiment del terrorisme.

Un dels detinguts està vinculat presumptament al foc que va afectar un vehicle de la Guàrdia Urbana.

Els Mossos, en diversos filtres habilitats anit durant els disturbis, van trobar persones que volien entrar a les zones dels disturbis pedres, aiguarràs, material pirotècnic i diversos pots de pintura.

La policia catalana va constatar que els incidents els van desenvolupar grups organitzats violents, d'entre 15 i 20 persones encaputxades, que utilitzaven material pirotècnic i gasolina per cremar entitats bancàries, establiments i un vehicle de la Urbana.

Els agents també van detectar que, mentre actuaven aquests grups, uns altres saquejaven comerços i, en un altre nivell, un tercer col·lectiu de persones aixecava barricades per impedir l'acció policial.

Entre les persones que van reclamar ajuda als Mossos pels incidents es troba un equip del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que es va veure envoltat i increpat per un grup de violents en l'encreuament dels carrers Hospital amb Bernardí Martorell.

Malgrat la violència de les accions, els Mossos no van arribar a utilitzar en cap moment pilotes de foam ni van realitzar càrregues contra els esvalotadors.

Els Bombers, per la seva banda, van actuar per apagar catorze contenidors incendiats i quatre caixers automàtics.