La patronal Foment del Treball va opinar ahir que el Govern va fer «el ridícul» en absentar-se de l'acte de divendres passat a la planta de SEAT a Martorell i li va exigir que «governi i abandoni la gesticulació sectària».

A través d'un comunicat, el president d'aquesta patronal, Josep Sánchez Llibre, va carregar contra l'absència del Govern en l'esdeveniment institucional del 70 aniversari de la marca, en el qual el president del grup Volkswagen (VW), Herbert Diess, va garantir, en presència del rei Felip VI i del cap del Govern, Pedro Sánchez, que el grup produirà vehicles elèctrics des de la fàbrica de Martorell.

Segons el parer de Sánchez Llibre, que sí que va estar en aquell acte, l'absència del vicepresident de la Generalitat en funcions de president, Pere Aragonès, o de membres del seu Govern resulta «injustificable».

«Quan estem davant d'una inversió econòmica, indústria i social molt transcendent, posar per davant de l'interès general discutibles actituds de partit és literalment fer el ridícul i degradar el paper institucional del president de la Generalitat i del Govern», va opinar Sánchez Llibre.

La principal patronal catalana, integrada a la CEOE, va destacar que divendres es va ratificar un pla d'inversió que és «probablement el projecte industrial més important i transcendent per a Catalunya» en aquest context de crisi.

En aquest punt, va recordar que la primera planta de bateries de cotxes elèctrics a Catalunya, projecte en el qual participen el Govern, SEAT i Iberdrola, i que té també com a aliats CaixaBank i Telefónica, entre d'altres, pot suposar «la creació de més de 10.000 llocs de treball directes i indirectes».

«Quines raons poden, per tant, justificar l'absència del president en funcions de la Generalitat? És que la Generalitat no dona suport a aquest projecte de país que tindrà repercussió en la indústria i en la creació de llocs de treball?», es va preguntar Sánchez Llibre, que va insistir que les raons escoltades fins ara són «incomprensibles» davant el que està en joc.

El Govern català, per la seva banda, va justificar la seva absència en aquell acte per la presència del rei Felip VI.

Foment va recordar que dijous passat l'empresariat, reunit en un gran acte a Barcelona,?va demanar a la Generalitat que se centri en la recuperació i li va oferir un gran pacte de país, i va destacar que «la societat catalana no es mereix la resposta de la Generalitat rebuda de manera explícita amb l'absència a Martorell».

«No té cap justificació en una situació normal i encara molt menys en aquells moments amb un gran impacte econòmic i social a causa del coronavirus», va afegir. Per això, Sánchez Llibre va assenyalar que «ja n'hi ha prou», el lema triat dijous passat.