Avui entren en vigor les noves mesures sanitàries per prevenir el contagi del coronavirus que relaxen algunes de les normes fins ara vigents: així, bars i restaurants podran obrir de manera ininterrompuda des de dos quarts de vuit del matí fins a les cinc de la tarda, segons va anunciar dijous Salut, que tot i les peticions del sector no ha permès l'obertura dels establiments en la franja vespertina i nocturna.

Així mateix, les noves normes, vigents fins al dilluns 15 de març, permeten que la presencialitat a les universitats passi a ser d'un 30% i també s'amplien les activitats extraescolars per a secundària, batxillerat i cicles formatius. Seguint amb l'aforament, les sales culturals, museus, galeries d'art, biblioteques i arxius poden emplenar fins al 50%.

Tornen a obrir les portes dels gimnasos i centres esportius, i es reprèn l'activitat d'esports federats a partir de 16 anys. També es reprenen les activitats dels centres cívics per a majors de 60 anys, sempre que siguin a l'aire lliure, i els residents de geriàtrics que ja estiguin vacunats poden gaudir de sortides il·limitades. Finalment, es manté el tancament comarcal i el toc de queda a les deu de la nit a tot Catalunya.