El Procicat es reuneix de nou per abordar la revisió de les actuals restriccions a Catalunya -en vigor fins al dilluns 15 de març-, i s'espera que anunciï alguna decisió aquest mateix dijous. Sobre la taula, la possibilitat d'aixecar el confinament comarcal en els pròxims dies. Tot dependrà, en última instància, de l'evolució de les dades epidemiològiques, en millora aquests últims dies.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i el secretari general de Salut, Marc Ramentol, compareixeran a les 12.00 hores per explicar la situació epidemiològica i de mobilitat a Catalunya. Al seu costat hi haurà el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon; la subdirectora general de Coordinació i Gestió d'Emergències, Imma Solé, i el comissari dels Mossos d'Esquadra, David Boneta.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, apuntava aquest dimarts que s'obrirà el confinament comarcal quan les dades epidemiològiques ho permetin. La idea que estudia el Govern és tenir per Setmana Santa uns dies similars als de les vacances de Nadal passades.

Queda descartat que es pugui sortir de Catalunya per visitar familiars i persones pròximes, com havia apuntat Budó després de la reunió de dimecres en la qual Sanitat i tots els consellers autonòmics van acordar blindar les comunitats per Setmana Santa. Així d'explícita ha sigut la ministra de Sanitat, Carolina Darias: «Només es podrà viatjar per les qüestions essencials que preveu el decret d'alarma».

«Ja veurem la mobilitat que està permesa per Setmana Santa, en funció de les dades epidemiològiques tindrem una mobilitat o una altra, però és un tema que s'està valorant i estudiant, i si les autoritats consideren oportú aixecar el confinament comarcal, s'aixecarà».

A favor de relaxar les restriccions s'ha mostrat, una setmana més, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha tornat a defensar que és el moment de «donar aire» suavitzant limitacions, malgrat l'encara alta ocupació de les ucis. «500 llits són molts; ara bé, hem de donar aire perquè la ciutadania està esgotada. Si la finestra s'obre més o menys, això ja és decisió del Govern», puntualitzava aquesta setmana.