Les persones de la mateixa bombolla de convivència es poden moure lliurement per tot el territori català des d'aquest dilluns. La mesura anunciada pel Procicat recentment entra en vigor dilluns i es mantindrà, com a mínim, fins al 28 de març. Ara bé, la mobilitat fora de la comarca només es permet si és amb la unitat de convivència i s'ha de dur la declaració d'autoresponsabilitat.

A més, la superfície de venda en els grans establiments s'amplia fins als 800 m2, mantenint l'aforament màxim d'un 30% i ?i poden reobrir les sales de joc, també amb un aforament limitat. Una altra novetat és que el comerç no essencial ja podrà tornar a aixecar la persiana aquest cap de setmana. Per contra, en el sector de la restauració no hi ha canvis.

· MobilitatUna de les grans novetats pel que fa a mobilitat és l'aixecament del confinament perimetral comarcal per a les bombolles de convivència. Es manté vigent la limitació de l'entrada i sortida de persones de Catalunya, exceptuant aquells desplaçaments adequadament justificats,

· Toc de quedaEl confinament nocturn no varia i continua establert entre les 22.00 i les 06.00 hores.

· Restauració i hostaleriaPel que fa als horaris d'obertura dels negocis de restauració i hostaleria, poden seguir obrint de 7:30 a 17.00 hores. En la resta d'horaris, aquests negocis poden seguir funcionant per a recollida al mateix establiment per part del client o per a lliurament a domicili.

· ComerçosEs permet l'obertura del comerç no essencial i comerços de més de 800m2 de dilluns a dissabte. També reobren les sales de joc amb un aforament limitat. En tots els comerços l'aforament màxim permès és del 30%.

· Activitats esportivesEn l'àmbit esportiu, es permeten les competicions federades per als menors de 16 anys i es permet el públic en aquelles que tinguin seient preassignat, a excepció de les competicions estatals i internacionals. L'aforament de públic és del 50% en espais a l'aire lliure i del 30% en espais tancats.

· Cultura

S'aixeca la prohibició de gales, lliurament de premis i festivals. La cultura popular i tradicional està permesa sempre que siguin activitats estàtiques i es faci en espais perimetrats o tancats i amb les mateixes limitacions d'aforament que les activitats culturals i amb públic en seients.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus