26 de març de 2021
26.03.2021
Diari de Girona

Barcelona suspèn les llicències de les «dark kitchens» durant un any

Les anomenades "cuines fantasma" són un negoci en auge a la capital catalana que també s'ha estès a altres territoris com Girona

26.03.2021 | 10:31
Barcelona suspèn les llicències de les «dark kitchens» durant un any
Barcelona suspèn les llicències de les «dark kitchens» durant un any

El Govern municipal de Barcelona ha aprovat una suspensió de llicències d'un any per evitar la proliferació "descontrolada" de macrocuines o "dark kitchens" a la ciutat i començar l'estudi i elaboració d'una nova normativa urbanística que ordeni la implementació d'aquesta activitat.

En una roda de premsa aquest divendres, la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, i el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, han explicat que la suspensió afecta establiments de plats preparats amb obrador i cuines industrials sense degustació.

La mesura ha estat motivada pel rebuig dels veïns dels barris de les Corts i Sant Martí a la propera obertura de macrocuines, i Sanz ha confirmat que la suspensió afectarà aquestes dues macrocuines perquè tan sols compten amb permís d'obra i no tenen autorització d'activitat.

"Dark kitchens"

Es coneixen amb diversos noms. El més conegut és potser 'dark kitchen' o cuina fosca, perquè opera en un local sense aparador, però també se'n diu 'ghost kitchen' o cuina fantasma perquè el client no en coneix la ubicació, o fins i tot 'cloud kitchen' pel fet que opera amb plataformes digitals i marques virtuals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook