La subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, ha assegurat que "a finals de la setmana vinent" Catalunya haurà posat la primera dosi a totes les persones majors de 80 anys i quan aquest col·lectiu estigui vacunat es començarà a vacunar a les persones de més de 70 anys.
Aquesta setmana s'han destinat 120.000 dosis a vacunar aquest col·lectiu a raó de 40.000 al dia fins dijous, ha explicat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. La setmana vinent se'n destinaran 190.000 dosis a aquesta finalitat.
Cabezas ha exposat que la vacuna és eficaç perquè entre els 148.000 majors de 80 anys vacunats s'ha observat un descens dels casos, ingressos i morts.
"El ritme d'administració de dosis està augmentant", ha explicat Cabezas, que ha informat que ja s'han administrat 1.223.536 vacunes i que la setmana passada es va arribar a les 50.000 vacunacions al dia.
Així mateix, la vacunació per col·lectius indica també xifres elevades pel que fa a la cobertura, com és el cas de les persones grans dependents que ja és del 73% o els trasplantats, que ja són 11.000 els que han rebut la primera dosi.
Argimon ha insistit en els efectes positius de la vacunació en persones majors de 80 anys i la consegüent reducció del nombre de casos d'infecció, ingressos hospitalaris i nombre de morts. "El que vèiem en els assajos clínics, ara ho observem en la realitat de Catalunya, ens indica que les vacunes estan funcionant i ho hem de fer valdre".
Cabezas ha explicat que el 68% de les vacunes que rep Catalunya són de Pfizer, el 24% són d'AstraZeneca i el 8% de Moderna. Aquesta setmana, s'han lliurat 185.430 vacunes, en concret 18.300 d'AstraZeneca, 63.000 de Moderna i 104.130 de Pfizer.
Alguns territoris d'Alemanya han decidit no posar la vacuna d'AstraZeneca als menors de 60 anys per l'aparició de casos de trombosi. Cabezas ha explicat que a Catalunya s'està subministrant a persones d'entre 60 i 65 anys, per tant fora de la franja d'edat. Ha afegit que segons l'informe de l'Agència Europea del Medicament "els beneficis superen els riscos".
Estudiants i professionals que treballen a les universitats de Catalunya estan cridats del 7 al 30 d'abril a fer-se una prova serològica per saber si tenen anticossos i també una PCR amb automotora als punts de cribratge que s'instal·laran a les universitats.
Més de 230.000 persones d'aquest col·lectiu podran fer-se aquestes proves als centres universitaris més propers a casa seva, que començaran a la Universitat de Lleida i s'estendran a la resta de centres.
L'últim | El més llegit |