31 de març de 2021
31.03.2021
Diari de Girona

Reclamen la pensió a una metgessa jubilada que va treballar per la COVID-19

30.03.2021 | 23:14
Reclamen la pensió a una metgessa jubilada que va treballar per la COVID-19

La Seguretat Social reclama a una metgessa jubilada que va treballar en l'atenció primària de Manresa la passada primavera, durant la primera ona de la pandèmia, que retorni els 3.000 euros corresponents a la pensió que va rebre mentre estava contractada.

Segons el Col·legi de Metges de Barcelona, que l'assessora jurídicament, la Seguretat Social exigeix a la metgessa Anna Vidal que aboni l'import de part de la seva prestació per jubilació en considerar-la «incompatible» amb el contracte que va signar.

Vidal, jubilada des de setembre de 2019, va decidir tornar al treball després que la Generalitat instés els sanitaris ja retirats a reforçar el sistema sanitari, en risc de col·lapse per la pandèmia de coronavirus.

Per a això, Anna Vidal va acudir a la Fundació Althaia, una entitat privada responsable de la gestió dels centres d'atenció primària de Manresa, que li va fer un contracte laboral i la va destinar a fer seguiment telefònic de pacients amb covid-19.

No obstant això, l'ordre amb la qual el Ministeri de Sanitat va permetre que els treballadors sanitaris tornessin als seus llocs per ajudar en el combat contra el covid-19 sense deixar de cobrar la seva pensió contemplava únicament els contractes estatutaris, és a dir, els vinculats a centres de l'Institut Català de la Salut (ICS).

A causa d'això, el novembre de 2020 li va arribar una notificació en la qual se l'informava que era «incompatible» el cobrament d'una part de la seva pensió amb el contracte que va realitzar i ara li descompten cada mes 400 euros fins a completar els 3.000 que li demana la Seguretat Social.

Per tractar d'evitar-ho, Anna Vidal ha presentat ja un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, però donada l'ambigüitat de l'ordre ministerial, no tenen clar que guanyin.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook