Els Mossos d'Esquadra i les policies locals de Catalunya han imposat 166 denúncies entre dijous i divendres passat, a la sortida de la segona fase de Setmana Santa, per no respectar la bombolla de convivència en els desplaçaments més enllà de la comarca de residència.

Segons dades policials, dijous passat els Mossos d'Esquadra i les policies locals van imposar 76 denúncies i el divendres, 90 per no acreditar que la mobilitat més enllà de la comarca d'origen estava justificada, ja que únicament es permet per a les bombolles de convivència.

A més, entre els dos dies també es van imposar un total 650 denúncies per no respectar el toc de queda nocturn: 233 dijous i 417 dissabte.

El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha reiterat aquest dissabte que en funció de com evolucioni la quarta onada del coronavirus podria ser necessari haver de tornar al confinament comarcal. No obstant, ha insistit que aquest tema no s'ha avaluat encara al Procicat, que es reunirà el pròxim dilluns per abordar si es prorroguen o modifiquen les actuals restriccions a Catalunya, vigents fins al pròxim 9 d'abril.

No obstant, el secretari de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, ha afirmat que veu "probable" poder contenir la quarta onada del coronavirus a Catalunya sense haver de fer "passos enrere" en les mesures restrictives, per la qual cosa la Generalitat no especularà sobre la possibilitat de tornar als confinaments comarcals, ja que per ara no és l'"escenari principal".