El Govern francès va prometre ahir diumenge que no hi haurà impunitat contra els ministres acusats per un programa de televisió de participar en sopars i festes clandestines celebrades en llocs exclusius de París sense respectar les normes de seguretat. La cadena M6 va iniciar la polèmica després d'una investigació amb càmera oculta difosafa uns dies en la qual un organitzador d'aquestes vetllades admetia que en les mateixes hi havien participat membres de l'executiu, encara que no els va identificar.

Ahir, l'etiqueta #OnVeutLesNoms (#CVolemElsNoms) es va convertir en tendència a Twitter, amb més de 16.000 missatges d'internautes que demanaven conèixer qui són i demanar la seva futura dimissió.

«He sol·licitat al prefecte de policia de París que comprovi la veracitat dels fets perquè, si són certs, persegueixi els organitzadors i els participants d'aquests sopars clandestins», va dir també a Twitter el ministre de l'Interior, Gérald Darmanin. La policia va contestar amb un altre missatge on ha assenyalat que s'ha obert una investigació.

Per la seva banda, la ministra delegada de la Ciutadania, Marlène Schiappa, va afegir que si es comprova que algun integrant de l'executiu ha format part d'aquestes trobades no tindrà cap privilegi. «Si ministres o diputats s'han saltat les regles, cal que hi hagi multes i que siguin sancionats igual que qualsevol altre ciutadà», remarcava en l'emissora Europe 1, afegint a més a Twitter que la dimissió es dona per feta si es confirmen les acusacions.

Les imatges difoses per M6 mostren com en aquestes cites, amb menús d'entre els 160 i els 490 euros, no es respecten les restriccions sanitàries en vigor. «Una vegada que creues la porta no hi ha covid. Volem que la gent se senti còmoda. Això és un club privat», indica una de les persones interrogades.